gymnastiekvereniging DEOS Veenendaal
 

Hier vind je alle wedstrijdverslagen en bijbehorende foto's 

Zaterdag 26 november 2022 turnde Esmee  haar eerste (team)wedstrijd in de categorie Jeugd Supplement E in Nijmegen. Ze vormde een team samen met meiden van @dok_ede_turnen.
Individueel eindigt Esmee op een vierde plek net buiten het podium! Als team worden ze tweede.
Ze startte de wedstrijd op brug, waar ze haar oefening netjes doorturnde en gelukkig maar 1 zolendraai maakte😉 ze wordt hier 3e.🥉
Daarna door naar balk. Een beetje zenuwachtig begon ze aan haar oefening, maar wat konden we blij zijn toen ze haar balkoefening zonder vallen afsloot en haar boogje salto van de balk af lukte! 🎉
Op naar vloer. Een toestel wat Esmee erg leuk vindt. Ze stickte hier haar Arabier-flikflak-salto! Haar nette oefening leverde haar de derde hoogste score op.🥉
Ze sloot de wedstrijd af met twee nette sprongen en wordt hier 2e.🥈
Esmee, wij zijn trots op jou! Het was een fijne en gezellige wedstrijd, waar je heel goed turnen hebt laten zien wat je mooie scores opleverde. En dat voor het eerst in deze categorie 💪
Groepsfoto's gemaakt door @gerben_insta
Bedankt voor de foto's!


Zaterdag 19 november 2022 was de eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen voor supplement F en G van CSV Deos. Na het perfecte voorbereidingswerk van trainsters Rianne en Valerie, kwamen Daniëlle, Kathe Lynn, Marlieke en Rebekka in actie in de derde wedstrijd. Samen met een turnster van DFS gymnastiek vormden zij een team en na een goede wedstrijd eindigden ze als tweede.
Turnster Rebekka behaalde als enige senior goud na een goede wedstrijd! Daniëlle haalde een gouden plak met haar sprong en de categorie individueel jeugd viel ze net buiten het podium met een vierde plek. Marlieke turnde zich op haar allereerste wedstrijd naar een zesde plaats met een derde hoogste score op de brug waar Kathe-Lynn elfde werd. Op brug ging het helaas niet helemaal zoals ze wilde, maar op sprong liet ze zien echt wel met super sprongen over de Pegasus te komen en op vloer turnde ze voor het eerst Arabier salto.
In de vierde wedstrijd turnden Annerinde en Veronique hun eerste wedstrijd in supplement F en vormden een team met Dok Ede. In het team waren er wat blessures, maar iedereen heeft zich ingezet en samen hebben ze een fijne wedstrijd gehad! Individueel werd Annerinde na een hele goede wedstrijd zonder echte fouten vierde waarbij ze verschillende nieuwe elementen liet zien. Zo turnde ze op balk naar een derde plek met onder andere een radslag salto en ze wist op brug haar kip  te halen.
Veronique werd 11e maar had wel een super hoge salto uitstap arabier salto, een wisselspagaat met goede beenspreiding en een mooie half in half uit op sprong.


Zaterdag 25 juni 2022 hadden de meisjes van de preselectie en de challenge groep hun allereerste proefwedstrijd! De meisjes waren ingedeeld in 3 niveaugroepen binnen hun eigen groep. Tijdens deze ochtend konden ze aan al hun meegenomen publiek laten zien wat ze de afgelopen tijd geoefend hebben.
Iedereen keek super uit naar deze wedstrijd en wat is deze geslaagd! De foto's met allemaal blije (en ook wat gespannen) gezichten zeggen genoeg 🥰 alle meiden gingen naar huis met een mooie medaille en diploma! Wij zijn trots op alle meisjes en willen alle hulp vandaag ook bedanken, want zonder jullie konden wij dit niet organiseren!
Het was ook meteen een mooie wedstrijdervaring voor de meisjes voor volgend seizoen. De preselectie gaat dan namelijk deelnemen aan de meetmomenten van de KNGU. Ook de Challenge groep mag volgend seizoen uitkomen op de KNGU-wedstrijden. De meeste meiden zullen dan turnen in niveau 7 van de middenbouw. Vanuit deze groepen stromen er ook weer een paar meisjes door naar de selectie.
Op naar een mooi nieuw turnseizoen met de nieuwe opzet van deze groepen! Hieronder een fotoverslag!
Zaterdag 21 mei hadden de meiden uit de middenbouw hun individuele meerkampwedstrijd. Dit keer lekker dichtbij in Ede.
Niveau 6
Elisa:🥈
Daniëlle: 7e
Kathe-Lynn: 13e
Jillana: 18e
Niveau 5
Esmee: 🥇
Het wedstrijdverslag:
In de eerste wedstrijdronde mochten Jillana, Elisa, Kathe-Lynn en Daniëlle in actie komen in niveau 6. Ze begonnen de wedstrijd met super goede sprongen!! Daniëlle werd hier 2e. Op brug turnde Elisa een hele nette oefening. Hier werd ze dan ook 1e. Kathe-Lynn werd 5e op brug ondanks een val met ophurken die met inturnen zo goed lukte. Gelukkig lukte poging twee en landde ze haar salto af.
Op naar de o zo spannende balkoefeningen. Waar ze de vorige keer nog twee, drie of vier vallen hadden was dit er vandaag maar eentje of zelfs helemaal geen! Er is de afgelopen tijd ook keihard aan gewerkt. Wat super dat ze dit dan ook konden laten zien vandaag. Daniëlle werd 2e op dit toestel.
Als laatste toestel vloer. Ze sloten de wedstrijd allemaal af met een keurige vloeroefening! Elisa werd hier 1e.
En toen de prijsuitreiking. Elisa mocht het podium opklimmen en kreeg de zilveren medaille omgehangen! 🥈 Alle vier hebben ze een goede wedstrijd geturnd en hebben ze eigen doelen behaald! Ze konden meer dan tevreden naar huis.
In wedstrijd 3 turnde Esmee in niveau 5. Vol met zenuwen en een beetje moe, nadat ze net terugkwam van schoolkamp, begon ze aan haar wedstrijd. Ze turnde een goede wedstrijd, maar zoals ze zelf zegt: "er zijn altijd verbeterpunten" 😉. Op brug had ze vaart over na haar zolendraai maar dit loste ze super goed op door er gewoon nog maar een te maken. Ze maakte haar oefening keurig af en hiervoor kreeg ze het hoogste cijfer! Op balk bleef ze haar zenuwen de baas en turnde ze haar oefening uit zonder vallen en een super radslag-salto als afsprong! Ze werd hier 3e. Daarna mocht ze naar vloer waar ze zo veel zin in had. Ze turnde hier gewoon even een Arabier streksalto! Haar wedstrijd sloot ze af met twee nette sprongen. Esmee mocht het hoogste podium opklimmen en kreeg de gouden medaille 🥇🥳

zaterdag 14 mei  turnden de bovenbouw meiden hun toestelfinale in Hoevelaken.
In wedstrijd 3 baan 2 turnden Annerinde en Veronique in de categorie Jeugd Supplement G. Zij turnden in een sterk deelnemersveld van 23 meisjes.
Veronique werd 🥇 op brug en 🥉 op sprong. In totaal had ze de derde hoogste score!
Annerinde had een keurige achtste plaats op brug, vloer en balk. In totaal eindigde ze op de 6e plek!
In wedstrijd 4 baan 1 mocht Jeugd H turnster Floortje turnen. Ze turnde alleen brug ivm haar blessure. Daar was ook best een sterk deelnemersveld van 19 meiden. Ze had wat extra zenuwen, omdat ze het op dat ene toestel dan ook graag goed wilde doen. Heel trots was ze dan ook dat ze de zilveren medaille 🥈 omgehangen kreeg!
In wedstrijd 6 baan 1 mochten Anouk (Junior H), Julia & Rebekka (Senior G) turnen. Wel heel wat uren later dan gepland, maar gelukkig mochten ze toch de wedstrijd nog turnen waar ze zo lang naar hadden uitgekeken.
Anouk ging met maar liefst 4 medailles naar huis! Ze werd🥇 op vloer, 🥈 op balk, 🥉 op brug en 🥉 op sprong. In totaal een 1e plek!
Julia mocht twee keer het podium opklimmen. Ze werd 🥈 op brug en 🥉 op balk! Dat leverde haar een 3e plek totaal op.
Rebekka turnde ook een keurige wedstrijd en werd netjes 4e op sprong.
In totaal leverde dat:
2x 🥇(brug en vloer)
3x 🥈(2x brug en 1x balk)
4x 🥉(2x sprong, 1x brug en 1x balk)
Super gedaan allemaal! Hieronder een kleine fotocollage.


Zaterdag 2 april was het de beurt voor de meiden uit de middenbouw niveau 6. Vanmorgen moesten ze heel vroeg op pad voor hun allereerste (team)wedstrijd ooit! Ze hadden ook heel wat zenuwen meegenomen, maar ze hadden er veel zin in! Eenmaal aangekomen in Oldebroek waren ze het vroeg opstaan al vergeten en hadden ze die omgezet in heeel veel energie! En soms een beetje te veel😉
We begonnen de wedstrijd op het toestel balk. Wat waren ze daar zenuwachtig voor. Helaas waren er dan ook heel wat vallen. Ava bleef de balk de baas en turnde een nette oefening zonder vallen! 🥈
Op naar vloer waar ze zich wisten te herpakken. Ze lieten super goede oefeningen zien!! Ava werd eerste 🥇 op vloer met amper aftrek. Elisa werd derde 🥉 en turnde haar arabier flikflak! Jillana werd hier netjes 4de. Een eerste plek voor ons als team op vloer!
Daarna mochten we naar sprong. Nou eigenlijk hadden we eerst een pauze rondje, maar wij als trainsters waren minder goed wakker 🤣 na ingeturnd te hebben en na al 1 wedstrijdsprong waren er gelukkig andere trainsters wel wakker😜 daarna was het echt onze beurt. Ze lieten super sprongen zien met hoge D-scores die verder niet werden geturnd. Als team werden wij dan ook 1ste op sprong. Ava had individueel de hoogste score🥇en Kathe-Lynn pakte zilver 🥈!
En dan brug nog. Elisa liet een prachtige oefening zien🥇. Kathe-Lynn turnde als enige ophurken-salto en deze ging gelukkig goed! Verder werd er op brug goed geturnd maar waren er ook nog zeker punten voor verbetering.
De teamspirit zat in elk geval meer dan goed! Onze geblesseerde Daniëlle mocht helaas niet turnen wat oh zo balen was. Ze was er wel bij om haar team aan te moedigen en om uit te strekken voor de jury🙃. Ook Rosa die volgend seizoen pas wedstrijden mag turnen kwam aanmoedigen vanaf de tribune😀. Aan support geen tekort dus.
De meiden waren super enthousiast. Vooral bij de prijsuitreiking toen ze hun naam nog steeds niet hadden gehoord na de derde plek 😂 ze mochten verdiend het zilver in ontvangst nemen! 😍🥈
Individueel: Ava 🥇, Elisa 🥉, Jillana 16de, Roos 21ste en Kathe-Lynn 22ste. Trots op alle meiden!Zaterdag 26 maart  mochten de meiden eindelijk weer op de wedstrijdvloer staan. Na 2 jaar lang geen officiële wedstrijden geturnd te hebben was het gisteren tijd voor de teamwedstrijden.

Wedstrijd 1 Baan 1
Team middenbouw niveau 5: Esmee turnde samen met @olvo_wezep naar een tweede plek! 🥈Esmee straalde met prachtige oefeningen en liet zien dat ze klaar is voor een volgende uitdaging. Ze werd individueel dik eerste met super scores op elk toestel! 🥇

Wedstrijd 1 Baan 3
Team supplement H: Floortje & Anouk samen met @turnselectie_spartaermelo. Ze behaalden een keurige derde plek! 🥉(Helaas alleen medailles voor plek 1 en 2.). Anouk turnde een super stabiele en nette wedstrijd en behaalde een tweede plek! 🥈Ook Floortje turnde een goede wedstrijd en werd keurig 5e met een pracht van een vloeroefening!

Wedstrijd 4 Baan 2
Team Supplement G: Annerinde, Veronique, Elin, Julia & Rebekka vormden een heel team van Deos.  Zij vulden elkaar als team mooi aan en turnden goede oefeningen. Hiermee werden ze verrast met een eerste plek! 😍🥇
Annerinde turnde een foutloze, nette wedstrijd en werd tweede op haar eerste wedstrijd in de bovenbouw!🥈 Elin volgde heel dichtbij met strakke oefeningen en mocht ook op het podium klimmen!🥉
Veronique (8e), Julia (10e) & Rebekka (17e) lieten ook super oefeningen zien op verschillende toestellen met hier en daar nog kleine werkpunten, maar ze hadden ook juist uitschieters van goede scores op sommige toestellen!

De 'toestelmedailles':
Sprong
🥇 Esmee
🥉 Floortje, Veronique

Brug
🥇 Annerinde, Esmee
🥈 Elin

Balk
🥈 Anouk, Annerinde, Esmee
🥉 Julia

Vloer
🥇 Floortje, Esmee

Allemaal hebben ze persoonlijke doelen behaald en mooie en zelfs nieuwe elementen geturnd. Wij als selectietrainsters (Rianne & Valerie) zijn trots op iedereen! Hieronder nog wat foto's van deze bijzondere dag.